2010/01/05

Fürdőszoba bútorok: lakberendezés házimozi módra

Mindenkinek van egy álma…

Az enyém az volt, hogy a kádban fekve is tévézhessek, élvezhessem a házimozi által nyújtott szórakozást. Mivel a legutóbb igénybe vett lakberendezés a nappaliban és a hálóban remek eredményt hozott, úgy döntöttem, szólok a lakberendezőnek a fürdőszoba ügyében is. Megbeszéltünk egy időpontot, eljött felmérni a fürdőszoba adottságait, megnézni a lehetőségeket a házimozi beépítésre vonatkozóan.

A fürdőszoba bútorok és a csempe terén eredetileg ugyan nem terveztem komplett cserét, de a lakberendező ötletei annyira megtetszettek, hogy végül belementem egy fullos fürdőszoba átalakításba és egyedi fürdőszoba bútorok tervezésébe.

Kékesfekete csempe került a fürdőszoba falaira, szemmagasságban pedig dekor csempe sor, ami a kékesfekete hátterű csempe közepén lévő ezüst csíkot jelenti konkrétan. Egyszerű, de elegáns és szép. A járólapok maradtak az eredeti sötétkékek, passzolnak a csempéhez.

házimozi

Az új fürdőszoba bútorok közül engem leginkább a falba süllyesztett, beépített házimozi tartó szekrény ragadott meg – a három részre tagolt cucc közepén a házimozi szívét alkotó képernyő foglal helyet, amiből gyakorlatilag csak maga a képfelület látszik ki a falból. Mellette két oldalt kis hely a távirányítónak és a vezeték nélküli fejhallgatónak, bár ez utóbbit nem használom. Maga a házimozi tartó alkotmány sínes megoldás, kihúzható a falból annyira, hogy szükség esetén ki lehessen venni a tévét belőle, használaton kívül pedig légmentesen záródó üvegajtó védi az egészet. Egyébként a fürdőszoba bútorok feketék, szélükön ezüst csíkkal. Valahogy mégsem sötét és lehangoló a fürdőszoba enteriőrje, pedig a lakberendezés tervezésekor azt gondoltam, hogy túl sok lesz ennyi feketeség ide. De persze a lakberendezőnek megint igaza lett, a krémszínű padló eléggé feldobja a helyiséget és klassz kontrasztot alkot a fürdőszoba sötét csempéivel és a fürdőszoba bútorokkal.

Felmerült a kád kicserélése egy pezsgőfürdős medencére, de erről végül letettem. Talán majd pár év múlva. Viszont egy egyszemélyes mini szauna kabin a régi batárnagy fürdőszoba szekrény helyére pompásan befért, így amíg én a vízből házimozizom, párom a szauna dögletes melegében főzheti magát. Fel nem foghatom, mi jó van ebben a szauna dologban, és eddig még nem bírt rávenni, hogy kipróbáljam, bármennyire egészséges meg wellness meg tisztítja a pórusokat meg méregtelenít is… A szauna legyen csak az övé, enyém a kád a házimozival!