2009/07/30

Miből készül az egyedi konyhabútor?

A válasz a kérdésre tulajdonképp elég egyszerű, többnyire fából, azon belül sok esetben furnérból, ami lehet tölgy, bükk, vagy akár fenyő is - talán leginkább a konyhabútor feladatától függ, mert egy mosogatópult és egy konyhai polc egészen más alapanyagot kívánhat. A mosogatóhoz elengedhetetlen, hogy jól tűrje a vizet, a konyhai polc pedig a sok-sok fűszeresüveget (na meg a sót, cukrot, kisebb - nagyobb virág és díszes fűszerek tárolására alkalmas díszedényeket.)



A konyhabútor szóról azonban leginkább a konyhaszekrények jutnak eszünkbe, melyek az étkezés, valamint a főzés céljából kialakított helységben használt tárgyakat és a száraz élelmiszert fogadják magukba. Az ilyen bútor pedig szívós, erős kell, hogy legyen, ha pedig a falra van szerelve, lehetőleg erős legyen a függesztése, és ne ezen tároljuk kedvenc virágunkat, hanem inkább az ablakban, így ezzel némileg tehermentesítve lesz.



Az én ízlésemnek leginkább egy szürkésbarna színű, (lehetőleg tölgyfa) laminált lapokból összeállított, természetes hatású konyhabútor felelne meg.

A konyhában elhelyezett virágoknak én egy polcot szerelnék fel, persze, ha van hozzá elég hely...

Üdvözlet a lakásból és a kertből!

Üdvözlök mindenkit új blogunkban, ami, ahogy a nevéből is kiolvasható, elsősorban lakberendezési, belsőépítészeti ötletekről fog szólni - vagy csak szimplán az inspiráló bútorok, designelemek, színek tárháza kíván lenni.

A témába egyébként elég sok minden belefér, lényegében ami egy otthon, illetve a közvetlen környezetünk "dekorálásával", vagy éppen elrendezésével kapcsolatos. De az is előfordulhat, hogy némileg más téma is bekerül (ruhák, divat, kertészet, építészet - nem csak belső) - de talán nem válik hátrányára egy blognak, ha egy kissé szerteágazó.