2010/05/04

Irodabútor – irodai lakberendezés

Az iroda berendezése – mind a dolgozók, mind a vezetők szobáinak tekintetében igen fontos a hatékony munka és az esetleges látogatókban (ügyfelekben, üzleti partnerekben) kialakított kép szempontjából.

Irodabútorirodabútor

Az irodabútor három típusba sorolható, ezek:

- fogadó/váró irodabútor (előtérben, hallban elhelyezett ülőhelyek vagy komplexebb környezet),
- alkalmazottak számára, a napi munkamenethez szükséges irodabútor (asztalok, székek, szekrények, tartóelemek a munkaeszközök számára),
- főnöki/vezetői irodabútor (elegáns, exkluzív kivitel, az üzleti partnerek miatt szükséges céges arculattervezés része)

 

Míg az első csoportba az egyszerűbb, rövid tartózkodásra tervezett irodabútor is megfelelő (tehát nem kell túlzottan kényelmesnek lennie), addig a másik két csoportnál rendkívül fontos a kényelem és praktikum.

 

Lakberendezés

Sokan azt gondolják, hogy lakberendezést csak magánszemélyek vesznek igénybe. Pedig a lakberendezés fontos szerepet tölt be az éttermek, szállodák, és irodák belső terének ergonomikus és stílusos, a cég arculatához illeszkedő kialakításában.

Az irodai lakberendezés feladata a dekoratív és kellemes munkakörnyezet megteremtése, amely a napi tevékenységekhez, munkafolyamatokhoz illeszkedően praktikus elrendezés révén segíti elő a gyors és hatékony munkát.

Irodaszék, forgószék

forgószék Az asztalok és szekrények természetesen nélkülözhetetlenek, azonban a legfontosabb irodabútor mégis az irodai szék, különösen a teljes mértékben ülőmunkát végző alkalmazottak esetében. A legelterjedtebb irodai szék a forgószék.
A forgószék praktikus, mert felállásnál és leülésnél egyszerűen kezelhető, szükség esetén könnyen változtatható az orientáció felállás nélkül is, és kisebb távokon könnyű vele mozogni. Azonban nem mindegy, milyen forgószéket választunk – a gerincoszlop számára megfelelő, helyes tartást, alátámasztást biztosító forgószékek ára ugyan drágább picit, viszont még mindig sokkal kevesebbe kerül, mintha az alkalmazottak sorra lerokkannak…

A főnöki irodákban pedig napjainkban egyre több helyen találkozhatunk masszázsfotelekkel, amelyek két tárgyalás között felfrissítik a fáradt vezetőket kellemes és egészségóvó masszírozó programjaikkal. Létezik kifejezetten elegáns, bőrbevonatú vagy bőrhatású, designos kivitelű masszázsfotel is.