2010/04/28

Árnyékolástechnika

Ezúttal az árnyékolástechnika terén nézünk picit szét. Hogy mi minden tartozik az árnyékolástechnika témakörébe? Lássuk csak.

Árnyékolástechnika, árnyékoló fajták

A napfény ellen sokféle védelem létezik, ami segít hűvösen tartani lakásunkat és szabályozni a fénymennyiséget, pl.

  • Függöny
  • Napellenző
  • Redőny, reluxa
  • Speciális, szűrős ablaküveg

Függöny és függönykarnis

függöny A függöny, sötétítő függöny az egyik legegyszerűbb az árnyékoló típusok között. Ráadásul számos dekorációs lehetőséget rejt mind a karnis, mind a függöny megjelenése a színek, minták, stílusok terén. A különféle függöny fajták között mindenki megtalálja a lakás stílusához és egyéni elképzeléseihez illő darabokat.

Akár műanyag ablak elé szeretnénk rögzíteni, akár fa ablak elé kerül a függöny, mindenképp érdemes jó alaposan megnézni a karnis felfüggesztési lehetőségeket, és olyat választani, ami stabilan és megbízhatóan tartja majd a – bizonyos esetekben, a méretétől függően súlyos, nehéz – anyagot.

 

 

Redőny, reluxa

redőnyAz ablakra kerülhet függöny helyett – vagy mellett – redőny is. Műanyag ablak esetén célszerű választás a műanyag redőny, fa ablak esetén viszont inkább alumínium redőny mutat jobban. mindkét redőny típusnál számtalan színkombinációból választhat a vásárló.

 

 

Napellenző

napellenző A napellenző és könyökkaros napellenző nem az ablak elé, hanem a bejárat fölé elhelyezhető árnyékoló, amely tulajdonképpen rögzített napernyőként funkcionál. A könyökkaros napellenző egy kar segítségével kitekerhető napos időben, és betekerhető, ha borús az ég.