2010/03/12

Szükség van-e lakásfelújításra?

Mikor jön el az a pont, amikor kijelenti az ember, hogy ő bizony lakásfelújítást akar? Nos ennek a kijelentésnek számos oka lehet, és annál is több típusa. A lakásfelújítás vonatkozhat csupán, egy vagy két szobára, akár az egész lakásra is a nevéből adódóan, illetve azt is mi döntjük el, hogy mit szükséges felújítani az adott helységben, például parketta csere, vagy csupán tapétázás, stb.



Lakásfelújítás

Visszatérve az előző kérdésre, hogy mikor kell a lakásfelújítás mellett döntenünk, erre az a válaszom, hogy már akkor szükséges, mikor nem érezzük otthon magunkat otthonunkban. A munkahely/iskola, és a közterületeken kívül életünk nagy részét otthonunkba töltjük, és ezért fontos a megfelelő környezet kialakítása, hogy a benne lakó személy jól érezze magát benne, és ne azon idegeskedjen minden nap, hogy "hát ez a csempe hogy néz már ki, ideje lenne lecserélni!" mert ez csak felesleges stressz, különösen a nők és a tisztaság mániásak számára. A nagyobb baj igazából akkor van, mikor nagytakarítás van otthonodban, és takarítás után se tetszik neked a lakásod, na ezekben az esetekben elkerülhetetlen a mielőbbi lakásfelújítás.





Mint előbb is említettem már, sok-sok típusa van, és nem kötelező, hogy egy cég végezze el, ha csak a bútorok elrendezésével vagyunk elégedetlenek, akkor elég, ha kicsit átrendezzük házunk helységeit, és máris úgy néz ki, mintha felújították volna. Parketta felszedésnél, és új parketta beépítésénél, vagy falfestéshez már érdemesebb szakembert hívni aki tanácsokat is adhat, hogy a parketta vagy a padlószőnyeg a jobb, vagy ha teljes lakásfelújításon gondolkozol, akkor hagyj nyugodt munkát a felújítónak, és költözz át ideiglenesen 2-3 hétre a telkedre, vagy valamelyik családtagodhoz.





Ha kertes házban laksz, akkor egy fantasztikus megoldás lehet egy télikert építtetése, amivel két legyet üthetsz egy csapásra, mert a télikertek a legjobb módjai a lakótér kibővítésének, és még csodás külsőt is kölcsönöznek otthonodnak! A télikert hőszigetelése miatt nem kell aggódni, nagyon jó hőszigetelő, amelyet szellőzőkkel és nyílászárókkal akár te is szabályozhatsz. Medencefedésre is kiváló lehet egy télikert építése, mivel ilyen bizarr időben, mint ami most március közepén van, így még bőven várhatunk a kültéri medence használatára :S