2010/09/01

Kád és kádparaván

A fürdőszoba központi eleme általában a kád (vagy zuhanykabin, de ezzel a résszel most nem foglalkozunk). A kád pedig manapság már igen sokféle lehet, mind színét, mind formáját, mind anyagát, mind pedig extra funkcióit tekintve:kádparaván

- kád színválaszték: a hagyományos fehér mellett ma már bárki választhat az ízlésének megfelelő egyéb árnyalatokból, a legnépszerűbbek a halvány kék, az almazöld és a bézs.

- a kád formája: lehet standard vagy sarokkád, de ezeken belül is számtalan kialakítású (pl. csúszásgátló recékkel ellátott vagy testkövető belső ívekkel formázott) variáció van. A kád széle is soféle lehetőséget rejt, hiszen a régimódi lekerekített formán túl a mai tervezők már gondoltak a praktikumra is: a különféle testápoló, sampon, fürdősó vagy egyéb tisztálkodáshoz használt kozmetikumok számára kialakított bemélyedések dekoratív módon segítik elő a fürdőszobai komfortot.

- a kád anyaga: napjainkban újra kezd divatba jönni a fából készült kád, bár korántsem hasonlít már a korabeli darabokra, sőt! Inkább a felső tízezer számára készült, különleges fából és különleges felületkezeléssel, személyre szabott design-nal kialakított, egyedi darabokról van szó. A fém és kerámia kádak jóval elterjedtebbek, és többnyire jobban is illeszkednek a modern kori fürdőszobákhoz.

- extra funkciók: nem szabad megfeledkezni a masszázs kádakról, pezsgőfürdőkről sem, amelyek többféle árkategóriában érhetőek el, és igen jó termékeket lehet vásárolni már az átlagember számára is elérhető árakon.

- kiegészítők: A kádparaván minden típushoz hasznos, praktikus kiegészítő lehet, amely megakadályozza a víz kifröcskölését, azonkívül dekoratív is (pl. egy színes vagy maratott mintás üvegből).