2010/05/25

Konyhabútor, gyerekbútor, megatöbbiek

A lakás bútorzata helyiségenként más és más funkcióhoz igazodik, ebből kifolyólag anyaga és kialakítása is eltérő általában. Ritka az olyan lakás, amely teljesen egységes bútorzattal van berendezve minden szobában, helyiségben. És általában “unalmas” is kissé. Az emberek többsége jobban szereti a változatosságot, és ez érvényesül a lakberendezésben is.

Konyhabútor és étkező garnitúra

A jó konyhabútor általában a tisztaságot, sima és nagy felületeket, kézre eső főzési kellékeket jelenti a praktikum oldaláról nézve.
Az egyedileg készített konyhabútor tökéletes szabadságot biztosít a háziasszony számára, hiszen méretre, az ő elképzelései szerinti kialakítással készül, maximálisan kihasználva a tér által kínált lehetőségeket.

A lakás kialakításától és a konyha méretétől függően, az étkező garnitúra lehet a konyhában vagy a nappaliban, vagy akár egy külön e célra épített étkezőben. Akárhol is kerül elhelyezésre, és akármilyen jellegű étkező garnitúrát is választunk, két elvárásnak mindenképp meg kell felelnie: az asztal legyen masszív és billegésmentes, a székek pedig kényelmesek.

 

Hálószoba bútor

hálószoba bútorA hálószoba bútor az a fajta bútor, amit általában nem mutogatunk a vendégeknek, nem olyan fontos a design a választás során, mint a kényelem és funkcionalitás. A megfelelő hálószoba bútor kényelmes és nyugodt környezetet biztosít az alváshoz, emellett típusától és a kiegészítőktől (éjjeli szekrény, párnák, hangulatvilágítás, szekrények stb.) függően praktikus és privát szférát nyújt.

Gyerekbútor

A gyerekbútor különleges szegmens a bútorkészítés és forgalmazás piacán.
Ahány gyerekszoba, annyi gyerekbútor, és ahány gyerekbútor, annyiféle. Nemcsak a bútorgyártók, de a szülők is igen kreatívak a gyerekbútor megoldások terén, gyakran egyedi dekorációval teszik még vidámabbá és különlegesebbé a csemetéik szobájában lévő bútorokat.