2009/08/27

Az univerzális üveg

Talán egyik kedvenc "építőanyagom" az üveg, aminek számtalan felhasználási területe van. Előszöris szerintem minden embernek az ablak jut először eszébe, de ott van még számtalan dekorációs tárgy, a szekrények, vitrines bútorok, szekrények elhúzható üvegei is.

Üveg

A kisebb ablakok esetében, például egy fürdőszoba esetén - jól mutatnak a homályos üvegek, dekorüvegek - itt elsősorban nem a kilátás számít, sokkal inkább a beáramló fény jelentősége az, ami fontos.

Természetesen a tükrök is üvegből készülnek, bár a mai technika biztos kitalált már egyet-mást a helyettesítésére, de véleményem szerint a tükör még egy jó darabig üvegből fog készülni.

A gyerekbútorok esetében nyilvánvalóan nem annyira jó megoldás az üveg használata, hiszen a gyerekek nálunk sokkalta könnyebben megsérthetik vele magukat, de nem is nagyon láttam még üveges gyerekbútort.

Az irodabútorok esetében azonban már egészen más a helyzet, ott kifejezetten jól mutat az üveg, de ezt nem csak az irodabútorokra, hanem a hálószoba- és nappali bútorokra ugyanúgy el lehet mondani, a legjobb példa erre a régóta elterjedt vitrines szekrények használata.

Amit sokan nem kedvelnek az üvegben, az talán a tisztítása, takarítása - hamar meglátszik rajta a por, kiváltképp egy nagy forgalmú út mellett fekvő lakásban, ahol szinte rendszeresen művelhetjük a takarítást és az ablaktisztítást.

2009/08/26

Ingatlanunk mellett ingóságainkra is kössünk biztosítást

Egy berendezett lakásban általában értéktárgyak is vannak, ide tartozhat egy bútor és egy értékesebb ülőgarnitúra, egy régi csillár, de akár könyveink, műszaki berendezéseink (tv, dvd lejátszó, hifi, számítógép) is. De az étkezők és az étkezőnkben, konyhánkban elhelyezett különböző konyhabútorok szintén képviselhetnek nagyobb értéket, főleg, ha minőségi faanyagból készültek, vagy antik darabról van szó.

Ezért nagyon nem mindegy, milyen biztosítást kötünk - a lakásbiztosítást például érdemes évről évre újra átgondolni, attól függően, mi változott ingóságaink és ingatlanunk értékében.

Az értékesebb tárgyakról többnyire meg kell tartani a számlát a lakásbiztosítás esetében, ugyanis ezzel tudjuk igazolni a biztosító felé az értéket.

Az alábbi oldalon bővebb információt is kaphatunk minderről: Biztosítás - bizositas online