2011/05/19

Utólagos hőszigetelés polisztirol lemezzel

polisztirol_lemezAki most építkezik, annak könnyű dolga van: számos korszerű szigetelő anyag és módszer közül választhat. Azonban aki már meglévő otthonát szeretné felújítani, javítani az elavult és kevéssé hatékony hőszigeteléseken, annak leginkább az utólagos hőszigetelés terén belül elérhető megoldásokból kell szemezgetnie.

Az utólagos hőszigetelés falbontás nélküli, a fal külső vagy belső felére felhelyezett szigetelést jelent. A forgalmazott szigetelő rendszerek közül a polisztirol lemez vagy polisztirol lap a legjobb az utólagos hőszigeteléshez, amely a köznyelvben csak hungarocellként van emlegetve. A polisztirol lemez előnye, hogy igen kicsi a súlya, egyszerű méretre vágni, ráadásul nem “porol” munka közben, mint néhány más utólagos hőszigeteléshez használt anyag. Olcsó is: a polisztirol lemez a legkedvezőbb árú szigetelő anyag.

Ezeknek köszönhetően, az utólagos szigetelés kivitelezésében mind a szakemberek szívesen dolgoznak vele, mind az ügyfelek szívesen választják a polisztirol lemezeket.