2010/04/21

Üvegajtó, üvegmozaik – modern lakberendezés

üvegajtó Az üveg, mint anyag, megannyi formában megtalálható otthonunkban, környezetünkben – az ablak üvegétől kezdve az üvegékszereken át az üveglapos asztalokig, sőt.

Egy profi lakberendező szívesen dolgozik ezzel az anyaggal a tervezés során, főleg a vizes helyiségek (fürdőszoba, konyha, wc) esetében, ahol talán a legtöbb lehetőség kínálkozik a dekoráció és funkcionalitás összhangját az üveg segítségével megteremteni.

Egy letisztult designú fürdőszoba esetén pl. az üvegmozaik burkolat fantasztikus hatást eredményezhet, különösen a megfelelő megvilágítással kombinálva. Az üvegmozaik csempe lehet egyszínű, vagy több színben lerakott, mintázatos burkolat, továbbá pontos tervezéssel az üvegmozaik révén létrehozhatóak egészen egyedi, figurás “képek” is a falon.

Maga a fürdőszoba berendezése is készülhet üvegből, ilyen a zuhanykabin (egy része legalábbis, az üvegfalak), szaunakabin, gőzkabin stb. A savmaratott vagy színes katedrál üvegek rendkívül jól mutatnak és könnyen tisztíthatóak.

Persze a lakberendező a lakás egészével kell, hogy foglalkozzon, aminek kapcsán remek lehetőség kínálkozik az egyes helyiségek üvegajtóval történő elválasztására. Az üvegajtó lehet részleges vagy teljes üveg, átlátható vagy átláhatatlan, víztiszta vagy színes, mintás…

Az üvegfelületek, üvegajtók azért is praktikusak, mert tágítják a teret, nagyobbnak hat tőle a lakás, és világosabb, barátságosabb is. Ráadásul jól illeszthető hozzájuk mindenféle dekoráció.