2009/08/27

Az univerzális üveg

Talán egyik kedvenc "építőanyagom" az üveg, aminek számtalan felhasználási területe van. Előszöris szerintem minden embernek az ablak jut először eszébe, de ott van még számtalan dekorációs tárgy, a szekrények, vitrines bútorok, szekrények elhúzható üvegei is.

Üveg

A kisebb ablakok esetében, például egy fürdőszoba esetén - jól mutatnak a homályos üvegek, dekorüvegek - itt elsősorban nem a kilátás számít, sokkal inkább a beáramló fény jelentősége az, ami fontos.

Természetesen a tükrök is üvegből készülnek, bár a mai technika biztos kitalált már egyet-mást a helyettesítésére, de véleményem szerint a tükör még egy jó darabig üvegből fog készülni.

A gyerekbútorok esetében nyilvánvalóan nem annyira jó megoldás az üveg használata, hiszen a gyerekek nálunk sokkalta könnyebben megsérthetik vele magukat, de nem is nagyon láttam még üveges gyerekbútort.

Az irodabútorok esetében azonban már egészen más a helyzet, ott kifejezetten jól mutat az üveg, de ezt nem csak az irodabútorokra, hanem a hálószoba- és nappali bútorokra ugyanúgy el lehet mondani, a legjobb példa erre a régóta elterjedt vitrines szekrények használata.

Amit sokan nem kedvelnek az üvegben, az talán a tisztítása, takarítása - hamar meglátszik rajta a por, kiváltképp egy nagy forgalmú út mellett fekvő lakásban, ahol szinte rendszeresen művelhetjük a takarítást és az ablaktisztítást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése