2009/08/13

Parketták, lépcsők - csak fából készültet használjunk!

A mai napig van néhány olyan alkotóeleme a lakásnak és magának a lakberendezésnek, ami kizárólag természetes anyagokból mutat jól, különben idegen, rideg és oda nem illő hatásuk lenne. Az egyik ilyen a lépcső - bár ennek kültéri változatainál nem feltétlen a fa a legjobb megoldás, azonban például egy lakásban, a galériára vezető utat nemigen tudnám elképzelni fém, vagy beton lépcsővel, sokkal inkább egy szép, pácolt tölgyfából készült lépcsősort már igen.




A szabadban lévő lépcsőknél arra kell ügyelni, hogy lehetőleg ne az ereszcsatorna alá legyenek építve, hiszen az ember az ajtónyitáskor nemigen szereti, ha egy jókora adag víz zúdul a nyakába - de szerintem nem sok ember van, aki az ereszcsatornák alá építteti - tervezi lépcsőjét...

A fa alapú termékekhez visszakanyarodva a másik fontos alkotóeleme a lakásnak a parketta és szalagparketta, ami már eleve nem is mutatna jól, ha nem fából készülne. Persze van műanyag parketta, ami viszont nem az igazi, mert bár biztos nem engedi át az alulról érkező nedvességet, viszont emellett nem is szellőzik. Persze, ha van a lakásban egy hangulatos, nyitott kandalló, az némileg száríthatja a párás területeket, de a kandalló leginkább télen van használatban, nyáron legfeljebb dekorációs célokat szolgál, persze akkor is lehet mellette üldögélni a hintaszékben egy pipával és egy könyvvel a kezünkben. Ráadásul ott van a bioethanol kandalló is, ami egyszerűségével egy modern lakásban is rendkívül jól mutathat.



Persze, mielőtt kandallónkat beüzemeljük, vizsgáljuk meg parkettánk állapotát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése