2017/04/05

Na, most hova pakoljak?

Amikor birtokba vettem az új lakást, abban reménykedtem, hogy 70 nm-en mindennek meg lesz majd a helye. Hamar rá kellett jönnöm, hogy ez bár szép elképzelés volt a részemről, sajnos akadt néhány dolog, amit sehová nem tudtam bepaszírozni vagy eldugni. Dohányzóasztal, szőnyeg, pipere holmik - mégsem dobhatom csak úgy ki őket, később még a hasznomra lehetnek!

Jobb ötlet híján felkerestem a vidéken élő családtagokat, ismerősöket, barátokat, hátha valaki el tudja szállásolni a dolgaimat a padláson, pincében, bárhol…legalább rövid időre. Nem fogadták túl nagy lelkesedéssel a kérésem. Érthető, csak púp lett volna a hátukon még 3 kartondoboz. Végül, hosszas könyörgést követően az egyik távoli rokon beadta a derekát - de többször is kihangsúlyozta, hogy csak pár hónapig tudja kerülgetni a cuccaimat, utána muszáj lesz más megoldást találnom. Természetesen elfogadtam az ajánlatot.

Már csak egy bibi volt. 
Hogy juttatom le a dobozokat Békéscsabára a lehető leghamarabb? 
Naná, hogy fogalmam sem volt arról, mit tegyek! Autó híján sok minden nem jöhetett szóba. Vonat? Magánrepülő? Gyalogbusz? Neeem! Minden remek és kevésbé remek ötletemet azonnal elvetettem. Inkább keresgélni kezdtem a neten, hátha találok valami használható információt. Kétségbeesésemben az egyik fórumoldalon chatelésbe fogtam. Ott javasolták, hogy küldjem el a csomagjaimat vidékre egy megbízható futárcéggel. Adtak néhány elérhetőséget. Pár perccel később pedig már azon kaptam magam, hogy egy kedvező fuvarozási feltételeket és expressz sebességű szállítást ígérő vállalat weboldalán barangolok. Más választásom nem volt, így kisebb gondolkozást követően megrendeltem a szolgáltatásukat.

Ha akkor nem telefonálok, még ma is kerülgethetném a telepakolt dobozaimat a lakásban. 

Te is hasonló cipőben jársz? Akkor mire vársz? 
Tárcsázd a futárszolgálat számát, nem bánod meg! 
Tényleg!